ISTANBUL - 30 Noiembrie 2021

de la189

ISTANBUL - 30 Noiembrie 2021

Data plecarii

Daily

Durata

5

Views

3455

Numar de locuri

50

INCLUDE

NU INCLUDE

  • transport cu autocar, clasificat 3*
  • 3 cazări cu mic dejun la hotel 3*
  • vizitele cuprinse în program;
  • ghid autorizat de Ministerul Turismului
  • asigurarea storno - medicala
  • intrările la obiectivele turistice: Palatul Topkapi; Palatul Dolmabahce; croaziera pe Bosfor cu Seara Turceasca (aproximativ 70 euro/persoana)

ISTANBUL, orasul pe doua continente     

30 Noiembrie 2021

 

Ziua 1&2 

Plecare din Baia Mare dupamasa(in jurul orelor 17) pe ruta Dej – Cluj – Alba Iulia – Sibiu – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Edirne. Tranzitam Romania si Bulgaria si sosim in Istanbul a doua zi in jurul pranzului. Cazare Istanbul hotel 3*.

Timp liber pentru Marele Bazar si Bazarul  Egiptean  de mirodeniiun adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii.

Ziua o incheiem cu o superba croaziera pe Bosfor, una dintre croazierele pe care trebuie obligatoriu să le faci dacă ești în Istanbul. Cu aceasta ocazie avem prilejul sa vedem aceasta metropola desfasurata pe doua continente, atat malul european, cat si cel asiatic.

Ziua 3 

Mic dejun. Incepem vizita Istanbului cu centrul istoric – Palatul Topkapisimbol al Imperiului Otoman datand din secolul al XV-lea si resedinta a sultanilor, palatul este situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Stramtorii Bosfor. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand o colectie incredibila de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, armuri, obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii, si cu vedere panoramica asupra Bosforului (tur ghidat); pauza de pranz; continuam turul cu Hipodromul locul unde se organizau curse de car si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II.,

Hagia Sophia – biserica construita pe timpul Imparatului bizantin Iustinian , cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453;  

Moscheea Albastra(intrare gratuita) construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, singura moschee cu 6 minarete din Turcia.  Numele este dat de cele 20.000 de plăci de ceramică de Niceea (Iznik), cu diferite motive florale otomane. Pe aceste plăci de ceramică apare, în special, laleaua (ţara de origine a lalelei fiind Turcia).

Ziua 4

Mic dejun. Incepem vizitarea Istanbulului cu Moscheea lui Suleyman Magnificul (intrare gratuita), una din cele mai impozante constructii de acest fel, ea a fost ridicata de un arhitect legendar, Mimar Sinan, unul dintre cei mai mari arhitecti otomani. Sultanul Suleiman si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei..

Palatul Dolmabahce – construit in secolul XIX, simbolul exagerarii si a decadentei Imperiului Otoman, are 285 de camere si 43 saloane de receptie,  este ultima resedinta a sultanilor Imperiului Otoman, fiind amplasat pe malul european al Bosforului.

Ziua 5 & 6 

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumparaturi si pornire spre casa, tranzitand Bulgaria. Sosire in tara noaptea tarziu.

 

DATE DE PLECARE

Loc în cameră DBL/TRPL

Supl. SINGLE

COPIL

 6-12 ani

COPIL

 0-5 ani

26 Octombrie 2021

30 Noiembrie 2021

189 €

80 €

120 €

80 €

 

 

Tariful  include: Tariful NU  include:
· transport cu autocar, clasificat 3*

·  3 cazări cu mic dejun la hotel 3*

 ·  vizitele cuprinse în program; 

·   ghid autorizat de Ministerul Turismului

       ·   asigurarea storno – medicala

·         intrările la obiectivele turistice aproximativ 70 euro/persoana :

Palatul Topkapi 

Palatul Dolmabahce

croaziera pe Bosfor cu Seara Turceasca

 

NOTA: Tarifele sunt calculate pentru un grup minim de 40 de persoane.
In cazul unui grup mai mic, tariful se recalculeaza!

  • Ordinea vizitelor incluse in program poate suferii modificari
  • Pentru calatoria in Turcia este necesar pasaport valabil cel putin 6 luni de la returul in Romania

Rezervă oferta

Oferta Cost - Adult Cost - Copil Locuri disponibile Data plecării Durata
ISTANBUL - 30 Noiembrie 2021 189 120 50 Anytime 5

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

Preț estimativ

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is