Calatorie Bulgaria

Calatorie Bulgaria

Data plecarii

Every Monday

Views

186

CONDITII INTRARE IN BULGARIA DE LA 01.09.2021

Pentru calatoria din Romania spre Bulgaria

Incepand cu 01.09.2021, toti cetatenii romani, cu varsta mai mare sau egala cu 12 ani, care calatoresc in Bulgaria sunt obligati sa prezinte la granita:

• rezultatul negativ al unui test rapid antigen privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 48 de ore anterior intrarii pe teritoriul bulgar; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate.
SAU
• rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR privind infectia cu COVID-19, prelevat cu cel mult 72 de ore anterior intrarii pe teritoriul elen; testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate.
SAU
• vaccinarea cu un vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 10 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica)
SAU
• faptul ca persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Bulgaria.

Certificatul European digital contine un cod QR, poate fi eliberat foarte usor accesand site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/

Pentru intoarcerea din Bulgaria catre Romania
Cetățenii români care se întorc dintr-o zonă galbenă, nu sunt vaccinați și nu au făcut test înainte de intrarea în țară, vor intra automat în carantină. Și în acest caz există o soluție. După ce ajung la domiciliul declarat pentru carantinare, vor contacta serviciul DSP din raza teritorială unde este declarat domiciliul și vor cere derogare pentru a se deplasa la un centru de testare PCR, iar după ce au primit rezultatul și este negativ, acesta se transmite pe o adresă de email, turiștii putând să iasă imediat din carantină. Turiștii trebuie să știe că la orice punct de frontieră există reprezentanți DSP.
Partenerii bulgari au comunicat că există numeroase posibilități de testare în stațiuni (cabinete medicale independente sau în incinta unor hoteluri, puncte mobile) sau în orașele din vecinătate iar tarifele sunt în general mai mici decât în România. Turiștii pot obține informații la recepțiile hotelurilor unde sunt cazați.

Esențial este certificatul digital european.
Cum obținem acest certificat? Cei vaccinați sau trecuți prin boală își fac certificatul digital european românesc, prin accesarea link-ului https://certificat-covid.gov.ro, iar cei care își efectuează testele PCR în Bulgaria vor accesa aplicația echivalentă a statului bulgar, la link-ul https://www.his.bg/bg/dgc. Carantina poate fi exceptată, prin înscrierea în aplicația europeană, în următoarele situații:

• persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

• persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară;

• persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (inclusiv copiii între 6 și 16 ani nevaccinați) efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii);

• copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;

Rezervă oferta

Oferta Cost - Adult Cost - Copil Locuri disponibile Data plecării Durata
Calatorie Bulgaria 0 0 0 Every Monday

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

Preț estimativ

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is