Ghid de călătorie in Grecia - MAE

Ghid de călătorie in Grecia - MAE

Data plecarii

Every Monday

Views

77

Condiții de intrare pe teritoriul Greciei (masina, autocar, avion):
*Cetățenii români pot intra pe teritoriul Greciei în baza cărții de
identitate, a pașaportului simplu electronic sau temporar, în curs
de valabilitate.

Sunt turist român și călătoresc din România…

 • Verific ultimele informații puse la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe al României, la rubrica „Sfaturi de călătorie” și la secțiunea „Atenționări de călătorie COVID-19”, și de autoritățile din Grecia, la adresa https://travel.gov.gr 
 • În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, condițiile de intrare pe teritoriul Greciei se pot modifica pe parcurs, fără o avertizare prealabilă din partea autorităților elene. MAE depune toate eforturile pentru a obține informații corecte, direct de la autoritățile elene, în timp util.

 

 • Mă asigur că am încheiat o asigurare medicală de călătorie și că mi-am procurat din timp Cardul european de asigurări sociale de sănătate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
 • Deși cele două documente nu au caracter obligatoriu, ele pot fi de ajutor în condițiile actuale. Asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al Cardului european, ci doar un mijloc complementar de acces la anumite servicii medicale.

 

 • Completez formularul electronic (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înainte să intru pe teritoriul Greciei.
 • După completare, vei primi pe adresa de e-mail comunicată un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităților de frontieră (în format digital sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen. Formularul este disponibil, în limba engleză, la adresa: https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile și condițiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

 

 • Mă asigur că am un certificat medical cu rezultat negativ ca urmare a testului molecular pentru infecția cu COVID-19.
 • Autoritățile elene au informat că toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, în scop turistic, sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie obligatoriu în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și numărul/seria documentului de călătorie ce va fi prezentat în momentul controlului vamal (pașaport sau carte de identitate).
  De asemenea, conform informărilor primite de la autoritățile elene, la intrarea în Grecia, persoanele care sosesc atât pe cale aeriană, cât și rutieră sau maritimă, pot fi supuse unor teste aleatorii de diagnosticare COVID-19. Refuzarea efectuării testării se amendează cu 500 de euro.

 

 • Este posibil să fiu supus, chiar și în condițiile prezentării obligatorii a rezultatului testării din țară, unui test aleatoriu de diagnosticare COVID-19 efectuat de către autoritățile grecești.

 

 • Dacă am fost testat de către autoritățile grecești, îmi voi continua călătoria către destinația finală, în așteptarea rezultatului, care îmi va fi comunicat în 24 de ore.
  Autoritățile elene recomandă ca, până la comunicarea rezultatului, persoanele să păstreze distanțarea socială, să respecte recomandările adoptate la nivel local și să își monitorizeze starea de sănătate pentru identificarea unor eventuale simptome specifice infecției cu COVID-19. Persoanele testate vor fi contactate doar în cazul unui rezultat pozitiv, urmând a fi plasate în carantină pentru 14 zile.

 

DESCARCA AICI GHIDUL COMPLET DE CALATORIE IN GRECIA

Măsuri aplicabile începând cu data de 28 iulie 2020 – http://mae.ro/travel-conditions/3701#816

Rezervă oferta

Oferta Cost - Adult Cost - Copil Locuri disponibile Data plecării Durata
Ghid de călătorie in Grecia - MAE 0 0 0 Every Monday

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

Preț estimativ

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is