Circuit Orasele Imperiale Maroc 4* CIRCUIT, Agadir, MAROC

Circuit Orasele Imperiale Maroc 4* CIRCUIT, Agadir, MAROC

Data plecarii

Every Monday

Views

149

ZIUA 1
Ȋmbarcare de pe aeroportul din Cluj-Napoca cu destinaţia Agadir. Sosire la destinaţie şi transfer la hotel 4* Agadir pentru cazare.

 

ZIUA 2 – Marrakech – 230 km
Dimineaţa devreme are loc plecarea din Agadir spre Marrakech, locaţie ce cuprinde tot farmecul exotic al Africii de Nord din Maroc, fiind denumita «Perla Sudului», deoarece e un oraş-muzeu, amplasat în mijlocul unei imense păduri de palmieri. Marrakech sau “Oraşul Roşu” are o arhitectură istorică impresionantă care se ȋmbină perfect cu clădirile noi şi
moderne.
Vizitarea oraşului va ȋncepe cu Grădinile Menara, o oază ȋnconjurată de o livadă cu zeci de mii de măslini, unul dintre cele mai romantice şi mai fotografiate locuri din Marrakech. Acestea au fost amenajate ȋn secolul al XII-lea pentru membrii dinastiei arabe Almohad.
Turul continuă cu vizitarea maiestuosului Minaret Koutoubia, cea mai ȋnaltă clădire din oraş, cu o ȋnălţime de aproape 70 de metri, a unei farmacii berbere şi a unui magazin de pantofi tradiţionali marocani «babouche», ȋntr-o gamă variată de culori.
Vizita se ȋncheie ȋn Jamaa el-Fna (Medina), inima oraşului Marrakech, declarată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Un teritoriu vibrant, aici se găsesc magazine cu nenumărate produse tradiţionale, arome ȋncantătoare şi spectacole stradale.
Transfer la hotel pentru cazare şi cină (demipensiune).

 

ZIUA 3 – Marrakech – Vizitarea Văii Ourika – 60 km
Lasȃnd ȋn urmă atmosfera vibrantă din centrul oraşului Marrakech, călătoria continuă spre Valea Ourika şi spre Munţii Altas, ocazia perfectă pentru a vizita satele berbere şi de a vă ȋncȃnta privirea cu peisaje spectaculoase. Valea Ourika se află la o distanţă de 36 km de Marrakesh şi este una dintre cele mai sălbatice zone din Maroc, unde ȋşi au adăpostul maimuţele macaci barbari, care mai pot fi ȋntȃlniţi doar ȋn Algeria şi Gibraltar şi mai multe specii rare de plante.
Fiind amplasat ȋn centrul Marocului, la poalele Munţilor Atlas, oraşul Marrakech oferă turiştilor posibilitatea de a participa la drumeţii ȋn inima naturii. Una dintre aceastea, denumită simbolic “Drumul apei”, urmează traseul unei conducte de apă avȃnd o lungime de 6-7 km; de-a lungul traseului se vizitează mai multe rȃuri şi se oferă posibilitatea de
a savura un ceai gustos de mentă sau de a servi tajine ȋntr-un restaurant local.
Transfer la hotel pentru cazare şi cină (demipensiune).

 

ZIUA 4 – Timp liber in Marrakech
Servire mic dejun iar apoi timp liber ȋn Marrakech sau posibilitatea de a opta pentru una dintre următoarele vizite:
– Gradinile Majorelle -o adevarată oază de plante exotice luxuriante cu cactuşi, palmieri şi ferigi- construite de artistul francez orientalist Jacque Majorelle ȋncepand cu anul 1923. Vila acestuia de aici găzduieşte Muzeul de Artă Islamică, Muzeul Berberului şi recent deschis, Muzeul Yves Saint Laurent.
-Turul Oazei Marrakech şi plimbare cu cămila.
-Vizitarea oraşului Ouarzazate, principalul oraş berber din sud, considerat «Poarta Saharei» şi a Muzeului Cinematografiei, cu studiourile în care s-au produs filme precum «Troia», «Mumia», «Alexandru cel Mare», «Exorcistul» sau «Gladiatorul».
-Vizitarea oraşului Essaouira, oraş vibrant amplasat pe coasta Atlanticului, cu o lungă istorie de colonizare portugheză, odinioară cunoscut sub numele de Mogador, unde pe străduţe ȋnguste cu ziduri văruite ȋn alb se găsesc numeroşi artizani locali. Muzica şi arta sunt două dintre cele mai mari atracţii ale acestui oraş liniştit de pe malul Atlanicului, inclus pe lista
Patrimoniului Mondial UNESCO.
-Tur al deşertului Agafay, pe durata căruia se vizitează atȃt peisajul spectaculos al Munţilor Atlas cȃt şi cel al deşertului.
– O cină somptuasă şi memorabilul fantasia show de renume mondial, care are loc la Palatul Chez Ali şi pe durata căruia cȃntăreţi, dansatori şi acrobaţi vor reda atmosfera din 1001 de nopti.
Retur la hotel pentru cazare şi cină (demipensiune).

 

ZIUA 5 – Marrakech – Fez – 520 km
Traseul continuă spre Meknes, unul dintre cele patru oraşe imperiale ale Marocului, străbătȃnd văi şi peisaje ȋncȃntătoare.
Vizitarea oraşului Meknes ȋncepe cu zidurile acestuia şi cu porţile sale monumentale dintre care putem aminti Bab El Mansour – poarta principală care face legătura între medina din Meknes şi oraşul imperial. Finalizată în 1732, poarta este impresionantă nu numai pentru dimensiunile sale, ci şi pentru mozaicurile originale, coloanele de marmură şi inscripțiile
din Coran – şi lacul artificial Agdal, un rezervor de apă de o sută de mii de metri cubi folosit pentru adăparea cailor.
După sosirea ȋn oraşul Fez, cȃndva capitala şi unul dintre cele patru oraşe imperiale ale Marocului, are loc transferul la hotel pentru cazare şi cină (demipensiune).

 

ZIUA 6 – Fez
După servirea micului dejun la hotel, turul oraşului Fez ȋncepe cu porţile aurii ale Palatului Regal, o adevarată operă de artă, şi continuă cu Fes El Bali, considerată şi cea mai mare medină din lume, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, cu Medresa Bou Inania, o şcoală de ȋnvăţături coranice considerată o bijuterie a arhitecturii marocane şi una dintre puţinele
construcţii religioase care se pot vizita şi de către non-musulmani şi Fȃntȃna Nejjarine – una dintre cele mai frumoase din medina, decorată cu stuc şi ceramică tradiţională. Vizita continuă cu Moscheea Qaraouiyine, cea mai veche universitate islamică şi sediul central al Universităţii din Fez ȋmpreună cu casele aparţinȃnd unuia dintre cele mai mari centre
culturale ale Islamului, dar şi Zaouia de Moulay Idriss, unde se găseşte şi mormȃntul lui Idris al II lea, considerat
fondatorul oraşului Fez.
Pe parcursul zilei se va face o oprire şi ȋn faimosul cartier al tăbăcarilor, unic ȋn lume.
Oprire pentru servirea prȃnzului (contra cost).
După amiaza continuă cu vizitarea cartierului de artizani, un paradis al meşteşugurilor locale, unde activitatea (pielărie, argintărie, tȃmplărie) ȋnseamnă viaţa de zi cu zi a unor meşteri care folosesc ȋncă metode foarte ȋnvechite.
Spre seară are loc transferul la hotel pentru cazare şi cină (demipensiune).

 

ZIUA 7 – Fez – Casablanca – 220 km
Traseul din Fez spre Casablanca continuă prin oraşul imperial Rabat, capitala oficială a Marocului şi o bijuterie arhitecturală rămasă ȋncă intactă.
Vizita oraşului Rabat ȋncepe cu Palatul Regal “Dar El Makhzen” reședința oficială a regelui, şi continuă cu Kasbah des Oudayas, vechiul Rabat sau oraşul din interiorul oraşului, reședință a nenumăraţi regi şi sultani marocani, un loc de vis în care se poațe admira una dintre cele mai frumoase porți maure din lume, dar şi grădinile andaluze, ce oferă momente de ȋncantare. Ȋn apropiere de Kasbah des Oudayas, a fost ȋncepută construcţia celei mai mari moschei din lume, care a rămas însă neterminată. Aici se vizitează Turnul lui Hassan şi Mausoleul lui Mohamed V, alte două obiective turistice foarte cunoscute ale capitalei.
Oprire pentru servirea prȃnzului (inclus).
Turul oraşului Casablanca ȋncepe cu Boulevard de la Corniche şi cu promenada şi continuă cu cartierul rezidenţial de lux Anfa, cu vile ȋnconjurate de vegetaţie bogată. Cartierul este recunoscut atȃt pentru hipodromul «Casa Anfa», fondat ȋn anul 1912 sau pentru terenul «Royal Golf Anfa» cu 9 găuri, dar şi pentru magazinele de renume şi restaurantele
amplasate pe malul mării. Pe durata zilei se va vizita şi Moschea lui Hassan al-II-lea, ce deține mai multe titluri record, precum: cea mai mare moschee din Maroc, cea mai mare moschee din Africa, cu cel mai înalt minaret din lume (210 metri ȋnălţime) și care se află printre cele mai mari moschei din lume.

 

ZIUA 8 – Transfer spre Aeroportul Agadir – 400 km.
Transfer la aeroportul din Agadir pentru check-in şi ȋmbarcare cu destinaţia Cluj-Napoca.

 

TOTAL = 2.038 EUR – 1 DBL (2 adulti in camera dubla), HB (Demipensiune)

Pretul include
Bilet avion, cazare cu tipul de masa specificat, transfer aeroport-hotel aeroport, taxe aeroport, asistenta turistica locala. BONUS: Asigurarea medicala si storno.

 

Pretul NU include
Excursii facultative.Supliment Covid19 asigurare medicala si storno

 

  • oferta valabila in perioada 1- 8  martie 2021

Rezervă oferta

Oferta Cost - Adult Cost - Copil Locuri disponibile Data plecării Durata
Circuit Orasele Imperiale Maroc 4* CIRCUIT, Agadir, MAROC 0 0 0 Every Monday

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

Preț estimativ

Subtotal 0
Total 0

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is