21

ian.
2021

De ce să optezi să călătoreşti cu o agenţie de turism?

Posted By : busola/ 130 0

Ca să nu mai spunem că, atunci când nu ne pricepem sau nu avem experienţă, riscăm ca vacanţa de vis să devină una de coşmar.

În ultima perioadă au apărut multe site-uri şi motoare de căutare pentru rezervări bilete de avion sau cazare, în toate colţurile lumii. Chiar dacă poate părea uşor la prima vedere şi mai ieftin, dacă îţi cumperi online singur serviciile există riscul să întâmpini dificultăţi la rezervare, la check in, post rezervare sau chiar la faţa locului. Aşa că cel mai bine este să ne lăsăm pe mâna profesioniştilor. Nu numai că avem asigurarea că totul se va desfăşura conform planificării, dar aproape întotdeauna o vacanţă cumpărată printr-o agenţie ajunge să fie mai ieftină decât una pe cont propriu.

Iată opt motive pentru care avem nevoie de un agent de turism:

  • Siguranţă. Un agent de turism este permanent conectat la fiecare sejur. În plus, ştii că ai cu cine să vorbeşti şi pe cine să te bazezi dacă ceva nu merge bine, în timpul vacanţei. Problemele pot fi soluţionate foarte bine, de la distanță de către un agent de turism.
  • Timp economisit. Un agent bun pune întrebările potrivite astfel încât să afle cât mai multe informații despre călătoria pe care dorim să o facem şi întotdeauna ne va oferi mai multe variante. Fără să ridicăm un deget, un agent de turism ne poate scoate din bucluc atunci când călătorim în străinătate, ne poate face legături între zboruri, hoteluri, ne poate găsi tururi şi excursii deosebite, oferindu-ne cea mai bună experienţă.
  • Bani economisiţi. Timpul pierdut şi agitaţia de care un agent de turism ne pot scuti atunci când ne face rezervările pentru turul în jurul lumii merită cei câţiva lei pe care am putea să-i plătim în plus decât dacă ne-am lua singuri biletele de avion. În schimb, sprijinul pe care agentul de turism ni-l poate oferi peste hotare, dacă ceva nu merge conform planificării, este de nepreţuit. În plus, o agenție de turism ne poate obţine preţuri mai mici şi astfel ne vor rămâne mai mulţi bani pentru suveniruri.
  • Cunoaşterea destinaţiilor. Agenţii de turism vorbesc, de cele mai multe ori, din experienţă. Dacă până acum v-aţi documentat despre destinaţia aleasă din comentariile anonime de pe internet, nu ar fi mai bine să vorbiţi direct cu cei care trăiesc din asta şi ştiu foarte bine despre ce vorbesc? Dacă găsiţi un agent care a fost deja , cunoaşte sau este dispus să facă ceva muncă de cercetare despre destinaţia pe care ai ales-o tu, atunci eşti pe mâini bune.
  • Stabilirea unui itinerariu. Nu vrei să mergi la punct ochit, punct lovit, dar nici nu îţi place să umbli hai-hui printr-o ţară străină? Agentul de turism poate stabili un program clar, care să cuprindă obiectivele şi atracţiile principale sau cele pe care doreşti să le vezi.
  • Exclusivitate. Îţi place să fii tratat special, să nu stai la coadă, să primeşti întotdeauna cele mai bune locuri, agenţii de turism pot face asta pentru tine. Ei au foarte multe contacte, au experienţă, cunosc locuri noi şi îşi pot aranja un astfel de tratament special, fără ca tu să îţi baţi capul.
  • În trend. Agenţii de turism sunt permanent la curent cu ce e nou. Ei află primii despre un resort nou, despre o destinaţie la modă sau despre vreun tur mai exclusivist. Agenţii au parteneri pretutindeni în lume care le oferă informaţii proaspete şi chilipiruri. Deci, dacă doriţi să călătoriţi în stil mare, agenţiile de turism sunt cea mai bună alegere.
  • Legături şi transferuri. Să găseşti un avion nu poate fi atât de greu, dar să te asiguri că obţii cel mai bun transfer, că la ieşirea din aeroport te aşteaptă maşina închiriată, cel mai bine este să apelezi la un agent de turism. El se va ocupa de tot şi tu doar te vei bucura de vacanţă şi de locurile noi pe care le vezi.

Din ce în ce mai mulţi români îşi încredinţează vacanţele agenţiilor de turism tocmai pentru că au căpătat încredere şi pentru că ajutorul lor poate face, de multe ori, diferenţa între un sejur reuşit şi unul ratat.

Articol preluat de la: tripandtell.ro

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.